Gemert Bakel Toerisme

De prachtige omgeving van Gemert beleef je pas echt met een motorrit

Gemert of beter gezegd Gemert- De Bakel is een mooie middelgrote gemeente in de provincie  Brabant, de plaats ligt aan de rand van de Peel, een gebied die bekend staat om zijn prachtige natuur en al even mooie routes. Je kunt de omgeving op verschillende manieren verkennen. Zo hebben we al eerder wat tips gegeven over een bezoek van deze streek met de auto, maar wist je ook dat een bezoek met de motor ook heel erg de moeite waard is. We geven je wat tips voor de motorliefhebbers.

Ontdek de prachtige omgeving via de Dijkweggetjes route

 

Laten we beginnen in het centrum van bakel met een van deze mooie routes over de binnenwegen Via Bakel rijd je naar Grave en ook weer terug. Het is een tour die loopt in een lus zodat je bij vertrek of aankomst kan genieten van het prachtige centrum van Gemert-Bakel. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Sint Jans Onthoofdingskerk of het Ridderplein om te beginnen. Ook zijn er diverse rijksmonumenten zoals Villa Polder.

De route start op het adres van Bakelsebrug 5761 en is 171 kilometer lang. Je kunt meer informatie over deze route vinden op: routeindex.nl Op deze website zijn nog meer routes te vinden die je rondom Gemert lijden.

De warme band van Gemert met motoren

Dat Gemert-Berkel zelf ook een warme band met motoren heeft laten ze zien met de Classic Motorrace die wordt gehouden in de Koksehoeve. Meer dan 200 coureurs doen mee aan deze race. Het circuit is 1800 meter met lekker veel lange stukken en vier haakse bochten die voor de nodige spanning zorgen. Na afloop is er een defilé waar alle rijders op een langzaam tempo het publiek bedanken en alle prachtige motoren zoals Cottons, Kreidlers en Bultaco’s te zien zijn.  De motoren en coureurs zijn in het rennerskwartier vrij toegankelijk te bekijken. De race wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 september. Een must see voor motorliefhebbers dus.

Nog niet in het bezit van een motor, ga lessen in de omgeving van Gemert

 

Ben je inmiddels een beetje warmgelopen voor de omgeving maar heb je nog helemaal geen motor dan kun je natuurlijk ook twee vliegen in 1 klap slaan door motorrijlessen af te nemen in de buurt van de gemeente, zodat je de omgeving al rijdend kan verkennen. Er zit bijvoorbeeld een goede rijschool in Gemert of in TIlburg waar je een spoedcursus motor kunt volgen. Want op de fiets of motor is deze streek toch echt op zijn mooiste!