Gemert Bakel Toerisme

Gemert een mooie stad

Gemert is een kleine stad in de provincie Noord-Brabant vlakbij de grens met de provincie Limburg. Het is een stad met een lange geschiedenis dat begon in de dertiende eeuw. In deze periode werd het kasteel van Gemert gebouwd. In de honderden jaren die daarop volgden is het toen nog kleine dorpje uitgegroeid tot een stad met vele oude gebouwen, een authentiek stadhuis en karakteristieke oude paden. Ook staan er klassieke Hollandse molens die passen bij de landelijke omgeving. Een omgeving waar je heerlijk kan wandelen en fietsen om vervolgens weer terug te keren naar één van de vele hotels en bed & breakfasts die Gemert kent.

Je zal misschien nog nooit gehoord hebben van Gemert, maar het is zeker het bezoeken waard. Door de knusse oude binnenstad geeft Gemert je echt het gevoel dat je eropuit bent. Je zal overigens niet de enige zijn die deze stad bezoekt. Er komen behoorlijk wat toeristen op deze kleine stad af, maar ook weer niet zo veel dat het storend is. Het is er gezellig druk, zo ook bij de hotels, cafés, restaurants en andere toeristische plekken. Door de binnenstad in combinatie met de landelijke omgeving heeft de toerismesector flink kunnen groeien in Gemert. Toerisme vacatures in Gemert worden daardoor niet snel allemaal gevuld. Ook de horeca vacatures in Gemert zijn er in overvloede in de zomer. Dus ook als je niet als toerist naar Gemert wilt, maar gewoon werk zoekt dan ben je hier ook op je plaats. In de hotels is zeker in de zomer voldoende werk om de stroom toeristen te verwelkomen, te informeren en een leuke dag of weekend te bezorgen.

Tot je deze blog had bezocht wist je misschien nog wel helemaal niks over Gemert of had je er zelfs nog nooit van gehoord. Terwijl je inmiddels misschien wel benieuwd bent naar de oude binnenstad en de landelijke omgeving. Of misschien wil je er wel gaan werken in de toeristensector of in de horeca. In ieder geval is Gemert een stuk boeiender dan je in eerste instantie dacht.