Gemert Bakel Toerisme

Gidsengilde

In de gemeente is afgelopen jaar het Gidsengilde opgericht en deze gidsen passen naadloos onder de pijlers Heerlijck Groen en Heerlijk Historisch.

Toeristen kunnen zich hiervoor kosteloos inschrijven bij de lokale VVV. Dit project is al geheel gerealiseerd, maar is hier vermeld aangezien het ideaal kan en zal worden ingepast in de gekozen gebiedsmarketingstrategie.

Zo kun je langs een VVV winkel komen voor cadeaubonnen en tips over leuke plekken.
Zie hier de openingstijden: Openingstijden.

Ook kan de gidsengilde je een aantal ideeën geven als je niet weet wat voor leuke activiteiten er allemaal zijn. Zo heeft de VVV een aantal tips gegeven met een aantal activiteiten.
Zie hier de activiteiten: Activiteiten/Tips.

Activiteiten:

Op zaterdag 15 oktober wordt er een gezellig themafeest gegeven vanaf 19:00 tot 02:00 in een mooie tent aan het Ven met te gast The underdog en DJ Guus de wit.
Kaarten zijn te koop op zaterdag bij organisatie kaartenverkoop en vrijdag bij Electro Verberkt.

Doe mee met Fun Run op 15 oktober een sportieve teamchallenge waar je met iedereen aan mee kan doen je familie, maar ook je vrienden of buren.
Inschrijven kan met maximaal een team van 4 tot maximaal 7 personen. (Vanaf 13 jaar)
In de Fun Run leg je een parkour af in het  historische centrum van Gemert Bakel op het parkour kom je van alles tegen, van opblaasbare stormbanen tot water- en modderobstakels.
Een deelname inclusief after party bedraagt 27,50.
Mocht dit je aanspreken het programma is als volgend:

10.00 – 11.00 uur: Kidsrun
11.00 – 17.00 uur: Fun Run “Team Challenge”
17.00 – 18.00 uur: Dorpenderby
19:00 uur: Fun Run Afterparty (feestavond)
20.00 uur: Prijsuitreiking in de feesttent
01:00 uur: Einde Fun Run Afterparty (feestavond)

Inschrijven ?: http://www.funrungemert.nl/inschrijven

Zin om lekker te wandelen dan heeft u geluk op 29 oktober wordt er een wandeltocht georganiseerd door WSV ZUTh, hier wandel je lekker door het mooie gebied van Gemert Bakel samen met een groep mensen. Voor mensen die lid zijn van WSV kost de wandeltocht 1,50 voor niet leden kost de wandeltocht 2,50, inschrijven kan bij het clubhuis (Churchilllaan 12).

Mocht u gewoon willen genieten van de natuur dan hebt u geluk, Gemert Bakel heeft veel natuurrijke gebieden en mooie landschappen.
Ook kun je er leuke fietstochten houden of even een wandeling maken.

Eventueel kunt u op zondag 30 oktober mee doen aan de peelrandrit, inschrijven kan tussen 8.00 uur en 10.30 uur,  op industrieterrein De Fuik (weg Elsendorp-Gemert),
of via de volgende link: http://www.peelrijders.nl/peelrandrit-2014/inschrijven/.
Het evenement begint vanaf ca. 9.30 uur tot 14.30 uur. (quads vanaf 10.30 uur). De route is ongeveer 45 km waarvan 95% van de weg onverhard is.
Het verschil met vorig jaar is dat dit jaar de route andersom wordt gereden, dit zorgt ervoor dat mensen die al eerder mee hebben gedaan alsnog het gevoel hebben dat ze een heel andere route rijden. Dit evenement kost 25,00 met eventueel 10,00 verzekeringskosten.

We hopen je te zien bij een van onze evenementen.

De 7 kerkdorpen van Gemert Bakel hebben allemaal hun eigen historie dus neem gerust een kijkje.