Gemert Bakel Toerisme

Ontdek de omgeving rond Gemert-Bakel met de auto

Ons eigen kikkerlandje ontdekken is iets dat door veel mensen niet genoeg wordt gedaan, maar wat hartstikke leuk kan zijn! Erop uit gaan met vrienden of familie en zo onbekende plekken bezoeken is hartstikke gaaf. De gemeente Gemert-Bakel is zo’n plek waar velen nog nooit zijn geweest, maar de omgeving heeft hartstikke mooie plekken te bieden. Met de auto door de omgeving rijden is dan ook een echte aanrader. Je kunt met je eigen auto de omgeving verkennen of je kunt juist een auto huren als zelf niet over een auto beschikt. Op deze wijze maak je toch het gemakkelijkst kennis met de regio. Maar waar moet je vervolgens heen om dit gebied zo optimaal mogelijk te verkennen? In deze blog lees je er alles over!

Gemert-Bakel
De dorpjes Gemert en Bakel liggen in Noord-Brabant, niet ver van Helmond en Eindhoven vandaan. In deze dorpjes vind je veel monumenten en oude gebouwen. Zo heeft Bakel de St. Willibrorduskerk die stamt uit de 16e eeuw en Gemert zelfs een waar kasteel dat uit de middeleeuwen stamt. Naast dat je dit kasteel kunt bezoeken kun je ook een wandeling maken in de omgeving rond het kasteel. Het is aan te raden deze omgeving te bezoeken met de auto, dus mocht je hier niet over beschikken kun je gebruik maken van de goedkoop auto huren service van Europcar.

Eindhoven
Vanaf Gemert of Bakel ben je al vrij snel in de grote stad Eindhoven. Het is dan ook zonde om deze plek over te slaan als je in de buurt bent! Eindhoven is dé design hoofdstad van Nederland. Daarnaast kun je hier heerlijk shoppen of een bezoekje brengen aan het voetbalstadion van PSV. Al met al genoeg opties en in deze stad vind je voor ieder wat wils.

Nationaal Park De Maasduinen
Op zoek naar ultieme rust? Bezoek het Nationaal Park De Maasduinen! Dit bos- en heidegebied is één van de drie nationale parken in Noord-Limburg en heeft de langste rivierduingordel van Nederland.