Gemert Bakel Toerisme

Waarom kamperen goed is voor je gezondheid

Dakdrager

We weten allemaal dat kamperen een fantastische activiteit is, met urenlang plezier en een welkome gelegenheid om in contact te komen met dierbaren en de natuur. Maar dat is nog maar het begin. Wist je ook dat kamperen veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Van fysieke en mentale hulpmiddelen tot op maat gemaakte hulpmiddelen voor kinderen, deze voordelen zorgen ervoor dat er nog meer reden is om een nacht onder de sterrenhemel door te brengen. Ontdek de vele redenen waarom kamperen goed is voor je gezondheid.

Problemen oplossen

Kamperen en de bijbehorende activiteiten kunnen uitdagend zijn. Vaak zijn dit uitdagingen waar je niet dagelijks mee te maken hebt: waar en hoe je je tent moet opzetten, of hoe je moet omgaan met scenario’s waarbij je niet uitgerust bent met al je vertrouwelijke apparaten. Bovendien laat de camping je kennismaken met nieuwe ervaringen. Denk aan activiteiten die je altijd al wilde proberen, maar waar je nooit tijd voor hebt gevonden. Wellicht kun je je surfboard meenemen zodat je hier eindelijk een pro in kunt worden. Hoe dan ook, nieuwe uitdagingen en ervaringen houden je hersenen gezond, omdat ze je dwingen om voor jezelf te denken.

Goed voor de opvoeding

Overnachten in een tent is voordelig voor kinderen. We leven in een moderne tijd waar veel kinderen meer vertrouwen hebben in het navigeren op een iPad dan in de binnenkant van een tent. Kamperen laat kinderen kennismaken met een hele nieuwe wereld en vraagt van hen een vermogen om nieuwe problemen en uitdagingen te overwinnen, vooral als het regent tijdens het kamperen. De blootstelling aan een reeks uitdagingen houdt niet alleen de hersenen van kinderen gezond, maar leidt ook tot meer leermogelijkheden. Tip: neem fietsen mee om de buurt te verkennen met de kids! Heb je nog geen geschikte dakdrager? Bekijk dan de website van Yakima voor de beste dakdragers voor jouw auto.

Betere nachtrust

Er is nog een andere belangrijke reden waarom kamperen goed is voor je gezondheid, namelijk voor je slaapgebrek. Onderzoek heeft uitgewezen dat kamperen onze biologische klokken opnieuw kan instellen en degenen onder ons kan helpen die het moeilijk vinden om ‘s morgens te slapen en/of wakker te worden. Het heeft alles te maken met het toegenomen gebruik van kunstlicht in ons dagelijks leven. Kamperen kan ons helpen om ons aan te passen aan de natuurlijke licht-donkercyclus. Voldoende slaap is lange tijd beschreven als cruciaal voor onze algemene gezondheid en welzijn. Plus, zijn onze partners en familieleden niet veel gemakkelijker om mee om te gaan als ze niet moe en knorrig zijn?