Gemert Bakel Toerisme

Waarom zou ik geen snorder nemen in plaats van een taxi?

Een snorder? Wat is dat eigenlijk? Een snorder is kortgezegd een illegale taxichauffeur die vooral te vinden is rondom de verschillende uitgaansgebieden van grote steden nabij Gemert-Bakel, zoals Eindhoven. Snorders zijn de laatste jaren erg populair geworden wegens de relatief lage prijzen die zij bieden. Maar waarom kan je toch beter voor een geregistreerde taxi kiezen?

Risico’s van een snorder

Snorders zijn niet geregistreerd bij de belastingdienst en rijden zonder wettelijke vergunning rond, wat illegaal is in Nederland. Daarnaast zijn ze niet te herkennen omdat zij in een normale auto zonder daklicht en blauw kenteken rondrijden. Er zijn verschillende websites waar je een snorder kan bestellen en op die websites wordt alleen het mobiele telefoonnummer van de snorder genoemd waardoor je geen idee hebt bij wie je in de auto zal stappen.

Wat zijn nog meer risico’s van een illegale taxi?

  • De auto’s zijn vrijwel nooit gecontroleerd op veiligheid (APK)
  • De snorder heeft geen verplichte psychologische tests gedaan
  • De snorder heeft geen chauffeursopleiding gevolgd
  • Een snorder heeft geen chauffeurspas
  • Een snorder is onveilig, want u weet niet bij wie u in de auto stapt
  • Ophaalpunten zijn onveilig aangezien dit vaak in afgelegen straatjes is
  • Je bent niet in de mogelijkheid om een klacht in te dienen

 

Snorders negatief in het nieuws

De laatste tijd zijn snorders regelmatig in het nieuws. Omdat er veel risico’s aan het gebruik van snorders vastzitten voor de inzittenden wordt er door de Inspectie leefomgeving en transport (ILT) geïnvesteerd in het opsporen van snorders. Wanneer snorders gepakt worden krijgen zij een boete die kan oplopen tot een bedrag van 10.000 euro. Vaak wordt deze boete pas geïncasseerd als de snorder binnen twee jaar opnieuw wordt gepakt.

Een gecertificeerd taxibedrijf via Beleentaxi.nl: veilige taxirit gegarandeerd

Heb je geen zin om risico’s te lopen? Kies dan voor een geregistreerd taxibedrijf via Beleentaxi.nl en wordt veilig van A naar B gebracht. De aangesloten taxibedrijven van Beleentaxi.nl zijn net zoals een snorder altijd beschikbaar en halen jouw dus ook ’s nachts overal op. Daarnaast kan je online jouw taxirit reserveren en vooraf via ideal betalen. Op deze manier voorkom je verassingen want je weet van te voren precies waar je aan toe bent. Heb je een veilige en betrouwbare taxi nodig in Gemert-Bakel of omgeving? Boek en reserveer dan online jouw Beleentaxi.nl rit! Bijvoorbeeld een taxi in het nabijgelegen Mierlo of een taxi in Nuenen.